menu
person

14:13
7 кроків до зміцнення імунної системи дитини

7 кроків до зміцнення імунної системи дитини

Абсолютно всі батьки мріють про те, щоб їхня дитина була здоровою. Втім уберегти її від застуди та грипу досить складно. Контакт з вірусами насправді дозволяє розвинути імунну систему. Тож 6-8 випадків захворювання на застуди чи грип протягом року — це норма. Втім, звичайно ж, хочеться захистити малюків від всіх негараздів. Пропонуємо вашій увазі поради, які дозволять вам це зробити.

Додайте до раціону велику кількість фруктів та овочів

Для підтримки здоров’я дитини дуже важливо ретельно переглянути її раціон. Надважливо включити до нього різноманітні овочі та фрукти. Обов'язково в раціоні мають бути присутніми морква, гарбуз, цитрусові та різноманітні ягоди. Ці продукти містять каротиноїди — фітонутрієнти, що підвищують імунітет. Вони сприяють збільшенню виробництва лейкоцитів, які борються з інфекціями та вірусами. Численні дослідження довели, що дієта, насичена фітонутрієнтами, дозволяє ефективно захистити організм від хронічних захворювань. Загалом рекомендується докласти максимальних зусиль задля того, щоб дитина їла щодня п’ять порцій овочів та фруктів.

Створіть комфортні умови для сну

Дефіцит сну робить організм більш сприйнятливим до різних захворювань, зменшуючи кількість клітин, що протидіють інфекціям та вірусам. Немовля має спати до 16 годин на добу, малюки віком 1-5 років — від 11 до 14 годин, діти шкільного віку — 10-12 годин.

Під час сну організм дитини відновлюється. Крім того, саме в цей момент імунітет виробляє спеціальні регулюючі речовини на кшталт цитокінів. Нестача сну може призвести до зниження кількості цих речовин, та зниження ефективності імунної системи.

Використовуйте вітамін D3

Цей нутрієнт насправді є дуже важливим для здоров’я дитини. Він сприяє здоровому росту та розвитку кісток, а також підтримує імунну систему: допомагає організму боротися з інфекціями, захищати від захворювань тощо. Не слід забувати, що вітамін D3 позитивно впливає на розвиток мозку, сприяючи покращенню когнітивних функцій малюка. Забезпечити малюка щоденною дозою важливого нутрієнта можна завдяки спеціалізованій харчовій добавці вітаміну D3 400IU для дітей Bluebonnet Nutrition. Вона представлена у формі жувальних цукерок, тож обов’язково буде до смаку всім малюкам.

Обов’язково тренуйтесь усією сім’єю

Чимало досліджень показало, що фізичні вправи ефективно протидіють різним інфекційним та вірусним захворюванням. Щоб заохотити малюків до тренувань, варто самостійно показати їм приклад для наслідування. Подумайте: можливо, ви щодня будете разом робити ранкову гімнастику? Або ввечері наввипередки бігатимете парком? Дуже важливо створити цікавий досвід для всіх членів сім’ї, не забуваючи про активні ігри на свіжому повітрі.

Використовуйте захист від поширення мікробів

Щоб зменшити навантаження на імунну систему дитини, варто обов’язково дотримуватись правил гігієни. Дуже важливо, щоб малюк правильно та своєчасно мив руки після ігор на вулиці, контакту з домашніми тваринами, перед їжею тощо. На прогулянках, якщо немає змоги помити руки, варто використовувати одноразові серветки та антисептики.

Не менш важливо після хвороби одразу змінювати зубну щітку та постільну білизну. Також рекомендується носити маски у різних ситуаціях: наприклад, під час поїздки на громадському транспорті.

Не забувайте про щеплення

Насправді щеплення дуже важливі для підтримки імунітету дитини. Вони сприяють утворенню імунітету до конкретних інфекційних хвороб, що дозволяє зменшити ризик їх виникнення або важкість перебігу. Крім того, вакцинація забезпечує колективний захист, а також запобігання ймовірним ускладненням.
Щеплення дозволяють уникнути поширення захворювань. Вони є важливою частиною загальної підтримки імунітету, а також створюють дійсно безпечне та здорове середовище для зростання дитини.

Слідкуйте за здоров’ям малюка

Неодмінно варто проходити регулярні медогляди, довірившись перевіреному педіатру. Контроль над здоров’ям мінімізує будь-які неприємні наслідки та захворювання. Навіть якщо у малюка немає скарг на здоров’я, варто не ігнорувати медогляди.

Дотримання таких простих правил дозволить дійсно покращити імунітет малюка та збільшить опір його організму до бактерій та вірусів.

Категория: Разное | Просмотров: 53 | Добавил: aleksanya9393 | Теги: здоровье, вітаміни | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar