menu
person

12:34
Екстрена репатріація в Ізраїль: порядок та умови

Екстрена репатріація в Ізраїль: порядок та умови

Традиційна процедура отримання ізраїльського громадянства могла тримати дуже довго. Але після початку війни в Україні керівництво країни вирішило спростити порядок та терміни оформлення для деяких категорій репатріантів. Так громадяни України, Білорусі та РФ отримали можливість пройти процедуру репатріації у екстреному порядку буквально за 2 дні. Докладніше про це можна дізнатись на https://wortman-law.com/grazhdanskoe-pravo/ekstrennaya-repatriatsiya-v-izrail.

 

Що таке екстрена репатріація?

Ця процедура відрізняється від класичної тільки декількома пунктами. В цілому було зроблено усе, щоб люди могли отримати громадянство та закордонний паспорт дуже швидко.

Основні відмінності екстреної репатріації:

  1. Людина може спочатку приїхати у Ізраїль, а потім подати документи для запрошення цього статусу. У класичному варіанті спочатку треба було отримати дозвіл консула, а тільки потім приїжджати до країни.
  2. Справи розглядають у спеціально створених центрах.
  3. Жінки та діти чоловіків, які не можуть залишити країну, можуть подати документи окремо. У традиційному варіанті родина завжди подавала документи разом.
  4. Не треба надавати довідку про несудимість.

При цьому, дуже важливо розуміти, що перевірка проводиться ретельно і навіть у цьому варіанті ви повинні надати усі необхідні докази свого єврейського походження та інші документи.

Якщо у вас виникли проблеми із доказом ваших єврейських коренів, юристи (https://wortman-law.com/) допоможуть зібрати усе необхідне для успішної репатріації.

 

Хто може подати документи на репатріацію?

Право отримати громадянство за цією процедурою мають:

  • євреї, їх жінки/чоловіки та діти (навіть усиновлені);
  • онуки євреїв до 4 покоління;
  • вдови або вдівці (тільки якщо вони більше не одружувались).

Як правило єврейські корені передаються по материнській лінії, але право подати на репатріацію може також людина, батько якої був євреєм та декілька наступних поколінь його нащадків.

Довести свої єврейські корені людина може за допомогою документів. Якщо у вас на руках немає прямих доказів, ви можете скористатись послугами юристів, які знають де і як їх шукати.

Також ви можете скористатись можливістю репатріації за тестом ДНК. Вона проводиться за своїм протоколом і обов’язково за допомогою юриста. Дозвіл на такий тест видає суд. Він повинен довести близьке рідство з громадянином Ізраїлю.

Категория: Разное | Просмотров: 80 | Добавил: aleksanya9393 | Теги: Ізраїль, репатріація | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar