menu
person

17:42
IT рекрутинг це цікаво!

IT рекрутинг це цікаво!

Якщо почати нашу розмову з теми рекрутингу взагалі, то тут, начебто, все зрозуміло. Або майже все. Рекрутинг – це про наймання працівників. Це процес пошуку спеціалістів для бізнесу. Рекрутингова компанія задовольняє потреби замовника у спеціалістах в різних галузях бізнесу. Такі компанії можуть бути як широкого профілю, що одразу можуть закрити багато різних вакансій, так і вузьконаправленими, що спеціалізуються на певній галузі або певних спеціалістах. І саме IT рекрутер – це представник останнього типу компанії. Поговоримо саме про нього як фахівця та IT рекрутинг в цілому.

Саме спеціалізація рекрутингової компанії дозволяє їй зосередитись на якості підбору персоналу у своїй галузі, бо, в такому випадку, є можливість повністю реалізувати відповідні знання та досвід, як компанії, так і її фахівців, не відволікаючись на роботу «всюди й потроху».

Чому це цікаво?

Кілька років тому LinkedIn провела дослідження на тему хто саме і які професії йдуть в рекрутинг. Результат був наступним: частіше за все професіоналами рекрутингу ставали випускники факультетів психології, маркетингу, бізнесу та соціології.

Крім того, тенденції в галузі постійно змінюються, запити до кандидатів ростуть і кваліфікації технічних посад теж. Додайте в IT рекрутинг ще високий рівень технічних знань і все стане зрозуміло.

Робота в рекрутингу потребує від спеціалістів не тільки досвіду та знань, тут дуже доречними будуть соціальні навички та здатність підлаштовуватись під кандидата та ситуацію. Це не завжди просто співбесіда чи опитування кандидата. Інколи можна дати хустинку розчуленому співрозмовнику, що згадав своє перше кохання, чи запропонувати іншому провести співбесіду в кав’ярні неподалік або, навіть, у пивбарі. Навички комунікацій, емпатія та стресостійкість не завадять і самим кандидатам. Дехто вважає, що це не так важливо, бо саме фахівці IT в переважній більшості працюють на аутсорсі. Але практика показує, що це далеко не так.

Змінюється ринок праці та, разом з ним, змінюється і рекрутинг. За останні роки зміни стали особливо помітні. Пов’язано це із розвитком бізнесу та технологій. Все важче стає знаходити досвідчених фахівців, зростають вимоги до їх кваліфікації та досвіду. І це, своєю чергою, накладає певну відповідальність на рекрутингові агентства, до яких звертається все більше замовників.

Комп’ютерні технології, програмування, штучний інтелект у 21 сторіччі розвиваються не просто стрімкими, а шаленими темпами. Для усвідомлення цього, давайте трохи пофантазуємо над IT професіями майбутнього, які спочатку можуть викликати посмішку, а потім наштовхнуть на роздуми:

  1. Архітектор віртуальності (спеціаліст, який розробляє програми, що дозволяють вчитися, працювати чи відпочивати у віртуальній реальності)
  2. Дизайнер віртуальних світів (тут будуть концепції для віртуального світу, включаючи закони природи, філософію, сенсорні відчуття та інше)
  3. Проєктант нейроінтерфейсів (для управління роботами, комп’ютерами за допомогою нервової системи людини)
  4. IT проповідник (спеціаліст по комунікаціях з людьми, що стороняться нових технологій та продуктів)

А ще архітектор інформаційних систем, дизайнер інтерфейсів, мережевий юрист та багато інших.

Хіба то не цікаво?

Категория: Разное | Просмотров: 50 | Добавил: aleksanya9393 | Теги: рекрутинг | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar