menu
person

16:09
Протидія випадінню волосся: як покращити здоров’я ваших пасм

Протидія випадінню волосся: як покращити здоров’я ваших пасм

Людина втрачає до сотні волосин на день. Це є нормальною складовою циклу росту. Втім, якщо ви помітили надмірне випадіння волосся, варто бити на сполох. Зазвичай це може бути пов’язано зі змінами в харчування, проблемами зі здоров’ям та серйозним стресом. Пропонуємо вашій увазі дієві поради, які дозволять зупинити випадіння волосся, покращать їх структуру та природній блиск.

Причини випадіння волосся

Випадіння волосся є цілком природнім процесом. Втім, якщо ви помічаєте надмірну його втрату, важливо своєчасно звернутись до трихолога. Загалом приблизно 50% чоловіків та 15% жінок втрачають волосся через спадкові захворювання на кшталт андрогенної алопеції.

Нерідко виявляють і інші причини випадіння волосся. Наприклад, різноманітні захворювання, а також вживання ліків можуть стати факторами виникнення проблеми. Також не слід виключати негативний вплив стресу (як фізичного, так і емоційного). Ще волосся випадає через певні медичні процедури: наприклад, променеву терапію.

Правильне харчування

В першу чергу для протидії випадінню волосся варто внести зміни до свого раціону. Найкориснішою для здоров’я волосся вважається середземноморська дієта, яка насичена овочами, зеленню та оливковою олією. Для підтримки здорових пасм рекомендується мінімум тричі на тиждень їсти різноманітні салати з петрушкою, базиліком та зеленню салату.

Звичайно ж, для підтримки волосяних фолікулів варто вживати достатню кількість білка. Саме тому треба додати до раціону яйця, рибу, курку, індичку, нежирні молочні продукти, квасолю та горіхи.

Неймовірно важливо отримувати достатню кількість вітаміну А, який складається з ретиноїдів, необхідних для підтримки здорового росту волосся. Тому додайте до раціону моркву, гарбуз, солодку картоплю, перець та шпинат.

Не забувайте про БАД

Для підтримки здоров’я волосся важливо забезпечити організм важливими мінералами та вітамінами. Наприклад, вітамін D має вплив на ріст волосся та здоров’я фолікулів. Вітамін А регулює функції сальних залоз, вітамін С сприяє виробництву колагену для забезпечення структури волосся, а вітамін Е важливим антиоксидантом, підтримуючим циркуляцію крові у шкірі голови. Надзвичайно важливий і біотин. Цей мінерал сприяє зміцненню волосся. Регулярне вживання харчової добавки Біотин (B7) від Bluebonnet Nutrition забезпечить надходження щоденної дози важливого нутрієнта.

Не менш важливі й мінерали. Наприклад, нестача заліза в організмі призводить до втрати волосся. Для підтримки росту здорових пасм обов’язково потрібен цинк. А селен, виконуючи роль антиоксиданту, захищає волосся від шкідливого впливу довкілля. Корисними для здоров’я будуть і жирні кислоти Омега-3, які покращують структуру пасм, живлять волосяні цибулини.

Правильний догляд за волоссям

Окрім правильного харчування та вживання БАД, рекомендується забезпечити грамотний догляд за волоссям. Варто розпочати з регулярного очищення. Дуже важливо регулярно мити волосся, використовуючи м’який шампунь. Більш жорсткі формули можуть висушити як шкіру голови, так і самі пасма, спричиняючи при цьому їх ламкість. Регулярно варто робити маски, використовуючи натуральні олії (наприклад, оливкову або кокосову).

Після миття волосся краще за все дати йому висохнути природнім чином. Загалом рекомендується за можливості зменшити використання фенів та термостайлерів, адже вони можуть як пошкодити, так і повністю зламати стрижень. Так само варто уникати й різноманітних хімічних процедур на кшталт завивки чи фарбування, оскільки вони можуть робити шкоду вашим пасмам.

Не забувайте правильно розчісувати волосся. Не рекомендується діяти на мокре волосся. Втім якщо все ж таки є така потреба, варто обережно починати з нижніх кінців, плавно піднімаючись. Найкраще підійдуть гребінець з рідкими зубцями або щітка з м’якими щетинками. Розчісувати сухе волосся варто, рухаючись знизу вверх, попередньо поділивши його на окремі пасма. Для полегшення розчісування варто використовувати спеціальні засоби та кондиціонери. Не слід забувати, що надмірний тиск, а також недбале ставлення до такої задачі можуть призвести до пошкодження волосся, а також подразнення шкіри.

Категория: Разное | Просмотров: 53 | Добавил: aleksanya9393 | Теги: вітаміни, здоровье, волосся | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar