menu
person

19:22
Василь Сліпак – оперний співак, що полишив кар’єру у Франції, аби захищати Україну

Василь Сліпак – оперний співак, що полишив кар’єру у Франції, аби захи

Вже пройшло багато років з того часу, як героїчно загинув, захищаючи свою батьківщину, молодий український оперний співак Василь Сліпак. Людина мистецтва, яка пішла добровольцем на війну. Коли Василя не стало, йому був лише 41 рік. Для того щоб стати на захист власної держави, він відклав усі свої концерти на світових оперних сценах.

D:\бажин\Копия Диаспора лист23\5.jpg

Роки дитинства та юнацтва Василя Сліпака

Василь Сліпак з’явився на світ 20 грудня 1974 році у місті Львові. З самого дитинства він любив співати, але ніхто з його рідних музикою професійно не цікавився. Своїм першим крокам до великої сцени він завдячує старшому брату Оресту, бо саме він відвів його на оперу, яка запала в душу та стала справою його життя. Завдяки керівникові почав формуватися світогляд та смак юного співака. У складі львівської хорової капели Василь Сліпак проспівав понад 10 років. Співак виступав на найбільш престижних сценах та об’їздив пів світу.

Навчаючись у Львівській консерваторії, він дуже багато часу проводив на гастролях. У віці 19 років здобув Гран-прі та Приз глядацьких симпатій на музичному конкурсі у Франції. Після такого тріумфу кар’єра співака вийшла на новий рівень. Він почав давати концерти в європейських країнах. 1997 рік був для співака особливим – він став артистом Паризької національної опери.

Оперний співак із серцем воїна

Коли в Україні почали відбуватися переломні події, що були пов'язані з відстоювання інтересів українського суспільства та права на самостійне життя, Василь не міг стояти осторонь та у 2013 почав свій власний волонтерський напрямок, на той момент у Франції. Він допомагав Україні та брав участь у багатьох мітингах у Парижі. Але дивитися на воєнні дії за кордоном, коли на рідній землі вбивають українців, було неможливо. Тому Василь прийняв рішення відправитися у 2015 році на фронт у якості добровольця.

На передовій в нього з'явився позивний «Міф». Така назва була створена на честь Мефістофеля, якого грав Василь у операх. Приєднатися до інших українців та брати участь у війні для Василя було справжнім чоловічим обов'язком. Він вважав, що саме зараз він потрібен Україні, а продовжити своє мистецтво у Франції він завжди встигне. Але історія держав відбувається тут і зараз, тому не можна сидіти осторонь. Він казав, що просто не може відсиджуватись за кордоном, коли в Україні йде війна.

Вступивши до лав добровольців, Василь брав участь в боях за Авдіївку. Такий харизматичний воїн не міг залишити без уваги ЗМІ. Всюди з’являлися статті та репортажі про те, що оперний співак з 20-річним стажем у Франції пішов воювати. Василь ставився до всього з гумором та завжди казав, що може легко поєднувати кілька справ одноразово. Він продовжував співати, навіть коли вже став воїном.

Він мав великі наміри на це життя, але воно обірвалося 29 червня 2016 року. Василь загинув в бою в Бахмутському районі. О 6 ранку його вбила снайперським куля. Василь прикривав товаришів, але себе врятувати так і не зміг. Його поховано на кладовищі у рідному Львові.

Категория: Разное | Просмотров: 67 | Добавил: aleksanya9393 | Теги: Василь Сліпак | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar