menu
person

21:18
Як правильно розрахувати кількість розчину «Пірігрен 50, ХТ» для проведення небулізації

Як правильно розрахувати кількість розчину «Пірігрен 50, ХТ» для прове

Пірігрен 50, ХТ» — готовий до застосування препарат. Його не потрібно розбавляти водою. Його діюча речовина — піріміфос-метил, який ефективен проти всіх комах-шкідників. Може застосовуватися для обробки всіх видів зернових культур, крім бобових та олійних.

Поставляється «Пірігрент 50, ХТ» у каністрах по 25 літрів, у бочках по 200 літрів та у контейнерах по 1000 літрів. Щоб правильно розрахувати дозування, потрібно врахувати обсяг зерна, який потрібно обробити або швидкість його завантаження (якщо небулізація проводиться у процесі навантаження культури в елеватор).

Пірігрен 50, ХТСкільки зерна можна обробити певною одиницею тари, спираючись на дозування 8 л на 100 тонн зерна (для досягнення довгострокового ефекту на рік):

  • 1000 л (контейнер) — 12,500 тонн;
  • 200 л (бочка) — 2,500 тонн;
  • 25 л (каністра) — 313 тонн.

Якщо вибрати дозування 6 літрів на 100 тонн культури, тривалість ефекту становитиме півроку. Який обсяг зерна можна обробити у такому разі:

  • 1000 л (контейнер) - 16,7000 тонн;
  • 200 л (бочка) — 3,300 тонн;
  • 25 л (каністра) — 417 тонн.

А якщо брати мінімальну дозу в 4 літри на 1000 тонн, тоді ефект триватиме лише 3 місяці. У такому разі можна опрацювати наступний обсяг зернової культури:

  • 1000 л (контейнер) - 25000 тонн;
  • 200 л (бочка) — 5000 тонн;
  • 25 л (каністра) — 625 тонн.

Якщо обробка проводиться в процесі навантаження зерна, слід враховувати наступне:

  1. Дозування 4 літри. Швидкість розпилення — від 0,8 до 8 літрів на годину при швидкості завантаження зерна від 20 до 200 тонн за годину.
  2. Дозування 6 літрів.Швидкість розпилення — від 1,2 до 12,8 літрів на годину при швидкості завантаження зерна від 20 до 200 тонн на годину.
  3. Дозування 8 літрів.Швидкість розпилення — від 1,6 до 16 літрів на годину при швидкості завантаження зерна від 20 до 200 тонн на годину.

При виникненні будь-яких питань щодо технології небулізації та розрахунку необхідної кількості інсектициду, читайте докладні інструкції на офіційному сайті розробника технології Sojam.

 

Чому аграрії обирають саме «Пірігрен 50, ХТ»

Захист «Пірігрен 50, ХТ»Піріміфос-метил, що міститься в «Пірігрен 50, ХТ», це речовина, яка діє на абсолютно всі види комах. Відрізняється контактною дією — як тільки шкідник проковтне його, пиримифос-метил почне вражати його нервову систему і призведе до паралічу. Трохи пізніше настане загибель комахи.

Крім високої ефективності «Пірігрен 50, ХТ» відрізняється також і швидкістю дії. Так, для стовідсоткового знищення всіх особин шкідників речовині необхідно всього від 72-х до 96-и годин. Причому за цей час загинуть не лише ті шкідники, які були на зерні, а й їхні приховані форми, що вибралися на поверхню, а також наступне покоління.

Для роботи з «Пірігрен 50, ХТ» використовується насосне обладнання, яке дозволяє проводити обробку зерна зі швидкістю 20-1125 тонн/годину на висоті до 100 метрів. При цьому до одного насоса можна підключити відразу кілька форсунок, що дозволяє по черзі або одночасно працювати з декількома зонами.

 

Чи безпечний «Пірігрен 50, ХТ»

Абсолютно! Головне — не перевищувати дозування та суворо дотримуватися інструкцій щодо застосування препарату. Якщо ж говорити про піріміфос-метил, то згідно з нормативами, у зерні ця речовина може бути присутня в концентрації до 5 мг/кг. А за максимальної дози «Пірігрен 50, ХТ» (8 літрів на 100 тонн) концентрація піріміфос-метилу складе 4 мг/кг.

Пиримифос-метил не позначається процесах обработки зерна. Наприклад, після переробки ячменю у солод кінцевий продукт буде містити 0% речовини. А якщо порівняти 2 порції пива — що пройшла небулізацію, і не пройшла її, обидва зразки будуть абсолютно ідентичними. З цієї причини препарат рекомендований до застосування Об'єднанням садівників та пивоварів Франції.

Варто привести ще один приклад — борошно та хлібобулочні вироби. В ході альвеограми (загальноприйнятий метод визначення якості борошна та зерна) дослідниками було встановлено, що оброблений «Пірігрен 50, ХТ» продукт також нічим не відрізняється від необробленого.

 

Переваги «Пірігрент 50, ХТ»

Готові інсектицидиПрепарат відрізняється наступними перевагами (якщо порівнювати з рішеннями конкурентів):

  1. Зерно можна пускати в технологічний процес одразу після небулізації — період експозиції відсутній.
  2. Має вкрай низьку витрату, що становить лише 4 літри на 100 тонн при мінімальному дозуванні (при максимальному — 8 л/100 т).
  3. Для обробки не потрібна купівля складного дорогого обладнання та найм бригади спеціалізованих працівників.
  4. Забезпечує захист зернової культури терміном від 3 місяців до 1 року після одноразової обробки.
  5. Застосовувати препарат для обробки зерна можна на всіх типах механізованих елеваторів.
  6. Після обробки культуру можна перевантажувати в іншу ємність або елеватор — повторна обробка не потрібна.
Категория: Разное | Просмотров: 80 | Добавил: aleksanya9393 | Теги: медицина, препарати | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar